Tåååårta!
Vi firade brorsans 23årsdag i söndags och då fick han en vegansk tårta som jag hade bakat. Den var ju god och så men jag tycker att det kändes som att något fattades, nästa gång ska jag nog testa att ha mer choklad i smeten och kanske lite kaffe i glasyren.
Chokladtårta med chokladsmörkräm
Tårtan:
100 g smält margarin
100 g mörk choklad
2 dl socker
2 dl sojamjölk
2 dl vetemjöl
1 msk maizenamjöl
1 tsk vanillinsocker
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 msk kakao
Chokladsmörkrämen:
25 g rumstempererat margarin
25 g smält mörk choklad
1 dl florsocker
½ tsk vanillinsocker
Blanda den smälta chokladen med margarinet. Tillsätt sedan florsocker och vanillinsocker. Bred ut det över den avsvalnade chokladkakan. Pudra med florsocker ovanpå om du vill!
Tog receptet från en jävligt grym blogg för oss som gillar att baka veganskt!:)))http://veganbageriet.blogspot.com/